Jimmy Frey heeft nog meer triest nieuws: "Niet meer te doen"
LHX
Jimmy Frey heeft nog meer triest nieuws: "Niet meer te doen"
Foto: Photonews

Jimmy Frey is 85 jaar, en helaas voelt hij dat maar al te goed. Met zijn gezondheid gaat het niet al te goed.

Aan Dag Allemaal vertelt Jimmy Frey dat hij een gescheurde pees heeft in zijn linkerbeen. De gevolgen zijn groot: hij kan bijna niet meer stappen, zijn rug is ingezakt en hij heeft veel pijn.

Helaas kan hij niet meer geopereerd worden. "Mijn hart is op, zeggen de dokters. Ik heb al enkele jaren een pacemaker en ik voel me daar heel goed mee, maar een operatie zou te riskant zijn." Hopelijk brengen inspuitingen soelaas.

Naast zijn lichaam gaat het ook niet goed met Jimmy's stem, laat hij weten. Die is door de pijn te hees geworden, waardoor zingen niet meer lukt, vertelt hij. Bovendien zou optreden te belastend zijn voor zijn hart. 

Vorig jaar zong hij nog eens een tien minuten lange medley op het feest van zijn beste vriend, maar dat bleek geen lachtertje te zijn. "De mensen waren enthousiast, kregen tranen in de ogen, maar mijn stem is niet meer te doen", klinkt het. "Ik ben oud, hé."

Ondanks alles is de zanger zijn levensvreugde nog niet kwijt. Hij geniet nog enorm van koken, naar films en tv kijken en lezen op zijn terras. Ook krijgt hij geregeld vrienden over de vloer. "Ik zit hier goed op mijn appartement.", vindt hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.