Een emotioneel moment: Tijs Vanneste kan tranen amper bedwingen
LHX
Een emotioneel moment: Tijs Vanneste kan tranen amper bedwingen
Foto: Eén

In 'Niks te zien' gaat de slechtziende Karl Meesters op reis met muzikanten. In de eerste aflevering is dat Tijs Vanneste.

Samen met Tijs Vanneste trekt Karl Meesters naar Zwitserland. Daar geven ze hun oren de kost: ze gaan op zoek naar verborgen klanken van zogenaamde 'zingende gletsjers', brengen een ode aan hun muzikale held Freddy Mercury en leren alpenhoor spelen.

In het programma toont Tijs zich erg kwetsbaar. "Ik heb onlangs een nieuwe achterdeur laten plaatsen", vertelt hij. Dat lijkt iets triviaals, maar het betekent enorm veel voor hem.

"Als ik zoiets doe, voel ik mijn verschrikkelijk, belachelijk volwassen", zegt hij. "Dan ben ik echt trots op mezelf. Ik droom nu nog van een bladblazer. Ik heb amper een blad om weg te blazen, maar dan zeg ik tegen mezelf: goed bezig, manneke."

"Ik stuurde een foto van mijn achterdeur naar mijn moeder – ik moet er bijna van wenen – en ze stuurde terug dat ze heel fier was", klinkt het emotioneel. "En daarna: 'Laat ze nu allemaal maar eens komen kijken, jij met je achterdeur.'"

"Dat is onnozel, want dat is een achterdeur", beseft hij. "Maar ik heb die achterdeur wel betaald met 100 procent te zijn wie ik ben. Ik heb geen knieval gedaan."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VRT 1 (@vrt1be)

Meer nieuws

Meer nieuws

.