Peter Van de Veire weet het nu al: 'Dat land gaat het Songfestival los winnen'
LHX
Peter Van de Veire weet het nu al: 'Dat land gaat het Songfestival los winnen'
Foto: Photonews

Volgende week is het zover: in Malmö vindt het Eurovisiesongfestival plaats. Naar goede gewoonte volgt Peter Van de Veire alles met argusogen.

Op het Eurovisiesongfestival is het Mustii die de eer van ons land zal verdedigen. Dat doet hij met het nummer 'Before The Party's Over'. Peter Van de Veire vindt het alvast een sterke song.

In Humo voorspelt hij dat we alvast de top tien zullen halen. "Maar winnen? Ik denk het niet", zegt hij er wel eerlijk bij. Volgens de bookmakers zal Zwitserland de overwinning binnenhalen, maar daar heeft hij toch zijn twijfels over.

"Volgens mij gaat Nederland dat spel los winnen", klinkt het vol overtuiging. "Zo hard als Joost klein rondtoeteren dat je naar het Eurovisiesongfestival wilt, vervolgens daadwerkelijk gáán, en dan ook nog eens met een liedje voor de dag komen dat op voorhand al met afstand het meest beluisterde van het festival is: ik heb het nog nooit iemand zien doen.

Bovendien verwacht Peter veel van Joost Kleins podiumact. "Zijn artdirector heeft al laten optekenen dat de moeilijkheidsgraad te vergelijken is met die van de eerste maandlanding."

Meer nieuws

Meer nieuws

.