Opmerkelijke beelden van onze politici op VTM: "Nog nooit meegemaakt"
LHX
Opmerkelijke beelden van onze politici op VTM: "Nog nooit meegemaakt"
Foto: VTM

In de aanloop naar de verkiezingen op zondag 9 juni pakt VTM uit met een opmerkelijk programma. In 'Het conclaaf' komen zeven toppolitici een weekend lang samen in een idyllisch kasteel in de Ardennen.

Alexander De Croo, Petra De Sutter, Bart De Wever, Raoul Hedebouw, Sammy Mahdi, Conner Rousseau en Tom Van Grieken laten zich in 'Het conclaaf' op de rooster leggen door Eric Goens én door elkaar. Ze schuwen daarbij geen enkel onderwerp.

Het belooft een bijzonder programma te worden. "Het was zowel een verhelderende als bij momenten onluisterende driedaagse", laat Eric weten. "Je merkt dat de politici heel weinig goede relaties met elkaar onderhouden."

"Sommigen hebben elkaar al bijna vier jaar niet meer gezien. Die confrontatie levert pittige debatten en onthullende conversaties op. Het was voor mij, maar zeker voor de politici, een heel bijzonder treffen. Ik heb de voorbije tien jaar al veel gezien, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

De zeven kopstukken debatteren samen over allerlei onderwerpen, maar daarnaast zet Eric hen ook tegenover elkaar in rechstreekse duels én onderwerpt hij hen één voor één aan een ultieme politieke biecht. Naast alle pittige discussies is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning. 

'Het conclaaf' is vanaf donderdag 16 mei vier weken lang om 21.50 uur te zien bij VTM en VTM GO. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.