Bart Kaëll schaamt er zich enorm voor: "Nu kan ik het wel schudden"
COS
Bart Kaëll schaamt er zich enorm voor: "Nu kan ik het wel schudden"
Foto: VTM

Bart Kaëll heeft iets te vieren. De 63-jarige zanger staat dit jaar al veertig jaar op het podium. Zijn echte doorbraak kwam er in 1990.

In 1990 bracht Bart Kaëll het nummer 'De Marie Louise' uit, misschien wel zijn meest bekende hit. Het is ook het nummer waarop Bart zelf het meest fier is. "Zodra ik het hoorde, wist ik dat we een succes beet hadden. Omdat het in se een authentiek nummer is", zegt Bart in Het Nieuwsblad.

Natuurlijk zijn er ook nummers waarop Bart minder fier is en waaraan hij liever niet meer wordt herinnerd. Welk nummer dat is? Daar hoeft Bart niet lang over na te denken. Het gaat om 'Snel rijen is zo dom als snel vrijen'.

"Ik schaam me echt voor 'Snel rijen is zo dom als snel vrijen', genoemd naar de gelijknamige verkeerscampagne. Maar de Nederlandse Johnny Hoes, destijds mijn platenbaas, zag potentieel. 'Nou Bart, daar moet je iets mee, dat wordt een dikke hit.'", vertelt Bart in de krant.

"Hij had in Nederland iets gelijkaardigs gedaan met de slogan 'Glaasje op, laat je rijden'. Ik heb er dan maar een reggaenummer van gemaakt, in een poging het een zekere cool mee te geven. Ik hoopte dat het snel uit het collectief geheugen zou verdwijnen, maar sinds de komst van het internet kan ik het wel schudden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.