Hugo Sigal deelt hartverscheurend detail over dood van Nicole Josy: “Horen breken”
LHX
Hugo Sigal deelt hartverscheurend detail over dood van Nicole Josy: “Horen breken”
Foto: VRT 1

Vanavond begint het nieuwe seizoen van 'Het huis' op VRT 1. De eerste gast die bij Eric Goens langskomt, is Hugo Sigal.

Eigenlijk had Eric Goens Hugo Sigal en Nicole Josy samen uitgenodigd in 'Het huis', maar het mocht niet zijn. In november vorig jaar overleed Nicole plots na een val van de trap. 

Over dat moment vertelt Hugo openhartig in het programma. "Ik heb met een paar dokters gesproken. Ze zeggen allebei: ze moet iets gehad hebben want ze is gewoon plat achterover gevallen. Een herseninfarct, of iets aan het hart."

"Ik zweer u, Eric: ik heb die schedel horen breken. Pok", vervolgt hij. In het ziekenhuis bleek dat Nicole eventueel nog geopereerd kon worden, maar dan zou ze niet meer kunnen bewegen, noch praten. Dat wilde Hugo, en ook Nicole zelf, absoluut niet. Daarom besloot hij om het niet te laten doen. "Het was een harde beslissing, maar uit liefde."

Hij woont inmiddels nog steeds in het huis waar hij zoveel jaren met Nicole deelde. Naar een appartement verhuizen waar hij geen herinneringen aan haar heeft, is geen optie. Het blijft wel moeilijk om de trap te nemen: als hij op de twaalfde trede komt, kijkt hij steevast recht vooruit. "Want als ik naar beneden kijk, zie ik haar nog liggen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.