Stan Van Samang heeft het moeilijk: "Mijn gezin lijdt eronder"
LHX
Stan Van Samang heeft het moeilijk: "Mijn gezin lijdt eronder"
Foto: Photonews

Drie jaar lang speelde Stan Van Samang de rol van Harry Peeters in 'Thuis', tot die in mei dit jaar dramatisch werd vermoord door Chris. Naast acteur is hij uiteraard ook bekend als zanger.

Het was de muziek van Luka Bloom die Stan Van Samang op zijn negentiende naar Ierland bracht. Het was zijn allereerste soloreis. In 'Mijn eerste reis' trekt hij opnieuw naar de Wicklow Mountains, in het gezelschap van Kobe Ilsen.

De voettocht wordt een nostalgische ervaring waarin Stan naar hartelust herinneringen ophaalt. Ook voor Kobe is het bijzonder: als stadsjongen is het de eerste keer dat hij gaat wildkamperen.

Tijdens de laatste avond hebben Kobe en Stan het kort even over het Eveline-schandaal, waar ook Stan slachtoffer van werd. "Er zijn twee manieren om daarmee om te gaan", zegt hij. "Ofwel stop je ermee, maar dat is geen optie. De andere is: hoofd omhoog, borst vooruit en de storm in."

Hij bekent dat het lang heeft geduurd voor hij weer naar de bakker durfde te gaan. Soms heeft hij het nog steeds moeilijk. "Je voelt soms blikken. En nu voelen die blikken soms helemaal anders. Dat is niet fijn, maar daar kan ik niets aan veranderen."

Aan de schoolpoort heeft hij die blikken ook gevoeld. "Dat was niet prettig", herinnert hij zich.

Ondertussen is de storm gaan liggen, maar naar eigen zeggen wordt hij er nog heel vaak op gewezen. "Ik vind dat niet nodig. Ik vind dat mijn probleem."

Het moeilijkst van alles is de impact op zijn vrouw en kinderen. "Mijn gezin had, heeft en zal daaronder te lijden hebben", weet hij. "Dat vind ik heel moeilijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.