Twee maanden na nieuws over alzheimer: Helmut Lotti deelt geweldige video van Will Tura
LHX
Twee maanden na nieuws over alzheimer: Helmut Lotti deelt geweldige video van Will Tura
Foto: Photo News

Eind mei maakte Will Tura bekend dat er bij hem de ziekte van Alzheimer is vastgesteld. Hij was enkele maanden daarvoor al gestopt met optreden, nu heeft hij definitief een punt achter zijn carrière gezet.

De carrière van Will Tura mag dan voorgoed afgelopen zijn, de muzikaliteit en het plezier zijn er nog steeds. Dat blijkt uit een bijzondere video die Helmut Lotti deelt op Instagram.

We zien Helmut een jazzsolo improviseren, begeleid door Wills swingende pianoakkoorden. De vreugde spat ervan af en het is duidelijk dat Will het spelen nog niet verleerd is.

"Gisteren had ik het voorrecht Will Tura te ontmoeten", schrijft Helmut. "We deelden niet alleen noten, maar ook verhalen en onze passie voor de schoonheid van muziek. Muziek werd een brug tussen verleden en toekomst. Bedankt, Will, voor dit memorabele moment."

Helmuts volgers zijn duidelijk blij om te zien dat het goed gaat met Will. "Heeeeerlijk!", klinkt het in de reacties. "Superfijn." "Een geweldig team." "Voor mij de twee beste mannelijke muzikale artiesten. Live allebei altijd op hun best. Zalig om hen samen bezig te zien."

Meer nieuws

Meer nieuws

.