Carrièreswitch voor acteur Kevin Janssens: Straf project op komst
LHX
Carrièreswitch voor acteur Kevin Janssens: Straf project op komst
Foto: Eén

Kevin Janssens kennen we voornamelijk als acteur. Hij speelde al rollen in talloze films en series, waaronder 'Undercover', 'Twee zomers', 'Rough Diamonds' en 'Close'.

Al meer dan twintig jaar werkt Kevin Janssens als acteur. Nu is hij echter bezig met iets heel anders: hij maakt binnenkort zijn regiedebuut.

Concreet regisseert hij een zesdelig VRT 1-serie over het Fort van Breendonk, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingericht als interneringskamp voor de nazi's. Dat werd eigenlijk eind 2021 al aangekondigd, maar nu is er nog meer mooi nieuws over het project.

Het is namelijk een van de twaalf nieuwe projecten waar Screen Flanders in investeert. Dat is het economische fonds voor audiovisuele producties van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen en het Vlaams Audiovisueel Fonds. 'Breendonk' krijgt van hen 240.000 euro.

Kevin Janssens is trouwens niet enkel de regisseur van de reeks. Ook debuteert hij als scenarist én speelt hij een rol. Wanneer 'Breendonk' juist wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.