Na immens drukke periode moet Wim Lybaert drastisch ingrijpen
COS
Na immens drukke periode moet Wim Lybaert drastisch ingrijpen
Foto: VRT

Wim Lybaert is deze zomer terug op televisie met het nieuwe 'Zomeravonden'. Fans van Wim hoefden de programmamaker niet lang te missen.

Met 'De Columbus' werd Wim Lybaert een razend populair VRT-gezicht. Na vier seizoenen besloot Wim zelf dat het tijd was om ermee te stoppen en begon hij na te denken over een nieuw programma. Hij maakte het programma 'Een jaar op zee' over de professionele visserij.

Anderhalf jaar lang werkte Wim aan 'Een jaar op zee', tot afgelopen mei. "Begrijp me niet verkeerd: ik vind dat fantastisch, maar het was uitputtend", zegt Wim in Het Nieuwsblad. Het hield voor de programmamaker immers niet op toen hij van de boot stapte.

Wim blijft na de opnames ook heel erg betrokken bij de postproductie. Van Philippe Geubels kreeg hij een opvallende tip te horen. Wanneer hij even wil ontsnappen, dan zet hij zijn gsm een viertal uur op vliegtuigstand. Dat doet Wim nu ook.

"Ik denk dat ik 'm straks twee maanden lang zo ga laten staan", zegt Wim in de krant. En hij meent dat. "Ik moet bekennen dat ik al twintig jaar loop te toeteren dat ik 'nu eens eventjes niks ga doen'. Met als gevolg dat mijn vrouw eens goed lacht als ik erover begin."

Wim werkt samen met zijn vrouw. Wie hem professioneel nodig heeft, zou hem zo dus wel kunnen bereiken. "Wie me daarnaast nog zou willen bereiken, moet dan maar even geduld oefenen", besluit hij. "Om weer inspiratie te krijgen, moet ik me even opsluiten in mijn bibliotheek."

Meer nieuws

Meer nieuws

.