Zita Wauters komt met verrassend nieuws nadat ze besliste niet verder te studeren
COS
Zita Wauters komt met verrassend nieuws nadat ze besliste niet verder te studeren
Foto: Instagram @zitawauters

Zita Wauters is deze zomer vaak in Blankenberge te vinden. De dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser werkt achter de schermen bij 'Zomerhit' en zorgt voor leuke online content.

Zita Wauters is nog maar achttien jaar oud, maar heeft wel een heel bijzondere vakantiejob beet met 'Zomerhit'. Het zou een mooie start van haar carrière in de media kunnen betekenen. Zita heeft nu meer tijd om zich daar volledig op toe te leggen, in juni studeerde ze namelijk af aan de middelbare school.

In tegenstelling tot de meeste van haar leeftijdsgenoten heeft Zita besloten om voorlopig niet verder te studeren. "Ik moet mijn hart volgen, mijn passie volgen en doen wat ik graag doe. Dat is waar ik momenteel mee bezig ben", vertelt Zita op radiozender MNM aan Esther Nwanu.

"Van een richting aan de universiteit of de hogeschool is het enige wat mij interesseert eigenlijk rechten. Dan zou ik graag voor advocaat strafrecht willen gaan, wat heel leuk is, maar ook heel pittig en zwaar. Dat lijkt mij heel moeilijk combineerbaar met alles wat ik wil doen", bedenkt Zita zich.

"Aangezien ik al eens een jaar ben verloren met school, wil ik mijn school niet laten verzwakken en de rest prioriteit geven, want zo werkt het ook niet. Dus voorlopig voel ik het niet om verder te studeren. Ik ga wel iets in avondopleiding of in een extra opleiding erbij doen", heeft Zita besloten. "Maar we zien wel."

Voor Zita was het niet makkelijk om voor die beslissing uit te komen. "Heel veel mensen geven daar natuurlijk commentaar op: 'Je moet naar school gaan en verder studeren, zoals iedereen'. Maar waarom zou ik mezelf moeten verplichten om een richting te volgen die ik eigenlijk niet leuk vind om maar een diploma te hebben en er niks verder mee te doen. Dat vind ik dan ook maar stom."

Meer nieuws

Meer nieuws

.