James Cooke zorgt voor kopzorgen bij scenaristen 'Familie' met opvallende gastrol
COS
James Cooke zorgt voor kopzorgen bij scenaristen 'Familie' met opvallende gastrol
Foto: VRT

In 'Familie' passeerden al sinds de start van het programma in 1992 veel gezichten die later erg bekend zouden worden. James Cooke is daar eentje van.

In het najaar van 2013 speelde James Cooke de gastol van Marijn in 'Familie'. Die rol vertolkte hij 13 afleveringen. Marijn was de love interest van Zjef (Jan Van den Bosch). Zjef maakte uiteindelijk een einde aan de 'relatie' omdat hij niet op zoek was naar iets serieus.

Op het moment van zijn passage in 'Familie' was James nog niet zo bekend bij het grote publiek. Zijn doorbraak kwam er met 'Jonas & Van Geel', 'Nieuwe Buren', 'Camping Karen & James' en 'Gert Late Night'.

"Ik kreeg dat script en daar stond in: 'James komt uit de douche met zijn kathedraal van een lichaam.' En ik dacht: ja lap, wat moet ik nu doen? Moet ik nu bellen naar de productie? Straks zeggen die: 'Vergeet die draaidagen maar.' En ik wou dat echt wel doen", vertelt James bij 'Achter De Schermen'.

In bloot bovenlijf aan de ijskast

James moest een "megahunk" zijn. "De dialogen gingen ook over mijn lijf. Dat ze dan zeiden tegen de vaste rol: 'Amai, je hebt er een goede uitgekozen, wat een lijf.' Dan moest ik aan de ijskast gaan staan in bloot bovenlijf."

"Ik dacht: ik ga daar gewoon naartoe en we zien wel. Ik kwam daar binnen bij de mensen van styling - die zijn fantastisch goed, maar tact... soms moeilijk - en ik zei: 'Ik speel de rol van de hunk.' En die keken naar mij en zeiden: 'Oei, oei, oei'."

Het corrigerend ondergoed en andere 'ingrepen' van de styling bleken toch niet te volstaan. "Dan zijn de mensen van de scenario's gaan samen zitten om die dialogen te herbekijken", geeft James toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.