Daar kijken we naar uit: KMI doet verrassende voorspelling over het weekend
COS
Daar kijken we naar uit: KMI doet verrassende voorspelling over het weekend
Foto: Pixabay

Het ziet er misschien nog niet naar uit op de meeste plekken, maar vandaag wordt het een zonnige dag. We zouden zelfs weer zomerse temperaturen bereiken.

Tijdens de voormiddag hangt er volgens het KMI hier en daar nog wat lage bewolking, maar daarna zal het vrij zonnig worden. Al snel mogen we hoge wolkensluiers verwachten. De maxima schommelen van 22 graden tot 24 graden en lokaal zelfs tot 25 graden. Er staat een zwakke tot matige mind.

Donderdag worden we met een zwaarbewolkte wakker. In de namiddag trekt de bewolking open en komt het zonnetje eens kijken. De maxima liggen volgens het KMI tussen 18 en 20 graden bij een matige zuidwestenwind. In de nacht van donderdag op vrijdag mogen we regen verwachten.

Lichte regen is ook vrijdagvoormiddag van de partij. In de namiddag verwacht het KMI brede opklaringen en wordt het droog. "Het kwik haalt zo'n 20 graden in het centrum maar in het uiterste zuiden van het land kan het aan de voorzijde van de storing nog zo'n 22 graden worden."

Het belooft een droog weekend te worden. Zaterdag wordt het vrij zonnig bij zachte temperaturen tussen 16 en 20 graden. Zondag is het eerst zonnig, maar een neerslagzone nadert uit het westen. Het zou wel droog blijven tot de avond. De maxima zijn vrij hoog voor de tijd van het jaar tussen 20 en 23 graden en lokaal tot 24 graden.

Ook maandag en dinsdag blijft het overwegend droog. Al mogen we maandag een plaatselijke bui of lichte regen niet uitsluiten. Dinsdag zou het meestal droog blijven met zon en wolkenvelden. Het kwik ligt tussen 18 en 20 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.