Het weer David Dehenauw ziet wel heel mooi weer op de weerkaarten verschijnen voor vandaag en ook volgende week
PMN
David Dehenauw ziet wel heel mooi weer op de weerkaarten verschijnen voor vandaag en ook volgende week
Foto: VTM

We sluiten de week vandaag af met een mooie dag, toch zeker op weergebied. En die lijn trekken we volgende week gewoon door.

“Vandaag krijgen we een vriendelijke dag met veel zon. Er staat een matige zuidenwest. Het kwik haalt een 21 graden. Dat is wel best aangenaam. In de Hoge Venen wordt het 17 graden”, legt David Dehenauw uit bij VTM.

Het mooie weer vandaag hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Duitsland en Polen. Maar hoe gaat het verder?

“Maandag krijgen we te maken met een zwakke storing. In het westen kunnen er dan tijdelijk een aantal wolkenvelden zijn. Het wordt mooi nazomersweer. De temperatuur gaat naar 20 graden.”

“Dinsdag krijgen we ook heel wat zon. Het wordt opnieuw een mooie, zonnige dag met dan zelfs 23 graden. Op de weerkaarten zie je wel een storing dichterbij komen.”

“Op woensdag profiteren we nog van warm weer. In de loop van de namiddag misschien wel wat meer wolkenvelden in het westen. We hebben dan recht op 22 graden. In de nacht van woensdag op donderdag kan er een zone passeren met mogelijk wat nattigheid.”

“Donderdag is er lokaal een bui mogelijk met 20 graden. Al ligt die verwachting nog niet helemaal vast.”

“De voorspelling van vrijdag is ook nog onzeker. Allicht krijgen we dan 20 graden met een lokale bui in de Ardennen. Zaterdag ook goed weer met 19 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.