Het weer Dit zien we niet graag gebeuren: KMI kondigt drastische weersverandering aan
PMN
Dit zien we niet graag gebeuren: KMI kondigt drastische weersverandering aan
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Momenteel profiteren we nog van fraai najaarsweer. Jammer genoeg gaat dit niet zo blijven.

Vandaag is het in het centrum en het oosten van het land zonnig met hoge wolkensluiers. In het westelijke deel van het land is er doorgaans meer bewolking met kans op wat lokaal gedruppel. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en ongeveer 22 graden in Vlaanderen. De wind waait eerst overwegend matig en later zwak uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag blijft het droog met veel zon en hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden in de regio Luik. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Woensdag wordt het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, eerst zonnig met hoge sluierbewolking. Daarna wordt de bewolking geleidelijk dikker vanuit het westen, maar het blijft nog droog. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Waarschijnlijk genieten we eerst nog van enkele dagen van mooi najaarsweer met temperaturen net boven het langjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Daarna zouden we overschakelen op een zuidwestelijke stroming met wisselvalliger weer maar wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk.

Meer nieuws

Meer nieuws

.