Sabine Hagedoren heeft eindelijk weer fijn nieuws te melden over de weerkaarten
COS
Sabine Hagedoren heeft eindelijk weer fijn nieuws te melden over de weerkaarten
Foto: VRT MAX

De zomer heeft plaatsgemaakt voor een natte herfst. Maar er lijkt weer wat beterschap op komst.

Donderdag was een natte dag. Op bepaalde momenten viel de regen met bakken uit de lucht. Ook vandaag moeten we volgens Sabine Hagedoren rekening houden met een aantal buien. "Vrijdag gaan in de loop van de dag vanuit het westen een aantal buien over het land trekken. Mogelijk lokaal met een donderslag erbij en daarna gaat de luchtdruk stijgen."

"Het hogedrukgebied gaat zich zaterdag uitbreiden in onze richting. Voor zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog. En tegen zondag, wanneer die kern van hogeluchtdruk nog dichterbij komt, dan is het helemaal zonnig. Vanuit het zuiden krijgen we ook nog geleidelijk aan warmere lucht. Zondag misschien al een twintig graden, maar begin volgende week gaan we zelfs voorbij die 20 graden."

Vandaag zou de wind aan zee vrij krachtig kunnen waaien. Er zouden volgens weervrouw Sabine rukwinden tot zo'n 55 kilometer per uur kunnen zijn. Aan zee kan er ook snel een bui vallen, met gedonder. "In het binnenland blijft het waarschijnlijk eerst nog grotendeels droog. Maar later op de dag zien we meer buien opdagen. Lokaal kunnen ze feller zijn met gedonder erbij. Met temperaturen van 13 tot 18 graden."

"Voor de dagen daarna zien we toch stilaan dat het droger en rustiger wordt op onze weerkaarten door de stijgende luchtdruk. Voor zaterdag vaak droog, geregeld wat zon, 17 graden. Tegen zondag zitten we aan een vrijwel normale temperatuur voor de tijd van het jaar, rond 18 à 19 graden. Begin volgende week blijft het mooi en wordt het zelfs nog warmer. Dan gaan we naar 21 of 22 graden, tegen woensdag zelfs 24 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.