Het weer Volgende week komt er een kleine weersverbetering aan
PMN
Volgende week komt er een kleine weersverbetering aan
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

We kregen gisteren overwegend een bewolkte dag. Is dat vandaag ook het geval?

Het KMI laat weten dat er vandaag een nieuwe regenzone ons land bereikt. Het zal eerst regenen in Hoog-België en Limburg. In de namiddag trekt die regenzone traag verder naar het centrum. De buien zijn het felst bij de grens van Duitsland en Nederland. Het wordt 17 graden.

Morgen gaat het regen over de oostelijke provincies. Het gevolg van een storing die naar ons land komt van Nederland. Over het zuiden van het land start de dag droog. In de loop van de dag komen er overal opklaringen met temperaturen tot 19.

Zondag is het overheersend grijs. Er kan ook een beetje regen vallen. De beste plaats is aan zee. Daar blijft het allicht de hele dag droog en zonnig. We gaan naar 20 graden.

Begin volgende week ziet er wat beter uit. Maandag krijgen we zonnig weer met het meeste zon voor het noorden. In het zuiden van het land kunnen er dan wel felle onweersbuien ontstaan. De temperaturen klimmen naar 21 graden.

Dinsdag wordt het weer minder met 19 graden met regen of buien. Woensdag beter met deels bewolkt en meestal droog. Het wordt zo’n 18 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.