Wat een teleurstelling: KMI moet weersvoorspelling voor komende week dan toch bijstellen
COS
Wat een teleurstelling: KMI moet weersvoorspelling voor komende week dan toch bijstellen
Foto: Pixabay

Vandaag, op 23 september, begint de atmosferische herfst. Dan staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren.

Op 21 september begon de herfst al officieel en dat hebben we al gemerkt. Van zomerse temperaturen en overwegend zonnige dagen is nog maar weinig sprake. Even werd nog voorspeld dat we komende week weer richting de 25 graden zouden gaan, maar die voorspelling moet al worden bijgesteld.

Zaterdag blijft het volgens het KMI in veel streken droog met maxima tussen 13 en 18 graden en een matige wind. Aan de kust is er sprake van een vrij krachtige zuidwestenwind. Vannacht worden brede opklaringen verwacht. In de koudste valleien in de Hoge Venen dalen de temperaturen al tot rond het vriespunt.

Zondag wordt het na het lokale ochtendgrijs overal zonnig met maxima tussen 15 en 20 graden en een zwakke tot matige wind. Ook maandag belooft zonnig te worden, maar in de loop van de namiddag zal de bewolking toenemen in het westen van het land. Maxima liggen tussen 16 en 21 graden.

Dindsag ziet het er nog een beetje beter uit, maar de verwachte 25 graden blijft uit. Het blijft wel droog met veel zon en hoge bewolking, maar de maxima zouden lokaal niet boven de 23 graden uitkomen. Woensdag wordt het met maximum 22 graden weer wat kouder en keert 's nachts ook de neerslag terug.

Donderdag verwacht het KMi veel wolkenvelden met lokaal wat neerslag bij maxima tot 18 graden. Die temperatuur wordt ook op vrijdag verwacht. Dan is het wisselend bewolkt met een kans op een bui.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.