Frank Deboosere ziet de bui al hangen: "Dan krijgen we winterse neerslag over ons heen"
PMN
Frank Deboosere ziet de bui al hangen: "Dan krijgen we winterse neerslag over ons heen"
Foto: Photonews

De voorbije dagen waren er heel wat berichten dat het een ijskoude maand januari kan worden. En dat lijkt ook zo te gaan gebeuren.

Relatietherapeute Rika Ponnet heeft in Het Laatste Nieuws toch haar bedenkingen. Ze is ook geen grote fan van het programma. “Eigenlijk hebben we hier te maken met een paradox. Want het programma propageert enerzijds een rationele aanpak van relaties, gebaseerd op wetenschap, alles geleidelijk aan doen... “

“Maar dan zie je hoeveel enthousiasme er bij de kijker is voor het omgekeerde: de chemie, het buikgevoel, de 'liefde' op het eerste gezicht. Ook de deelnemers lijken het zo graag te willen dat ze de connectie doén gebeuren. Het is enerzijds heel spontaan en tegelijk vind ik het een beetje geacteerd: die zoenen, die directe nadruk op 'Dit zit goed'."

"Test is het dagelijkse leven"
“De test is, zoals bij elk huwelijk, de dagelijkse realiteit. Op lange termijn kan dit huwelijk ook geen succes zijn. Hoe gaan Mike en Marjolein reageren als hij zich bijvoorbeeld eens terugtrekt, of als zij in de put zit? Hoe gaan ze om met kwetsbaarheid? Met mekaars schoonfamilies, hobby's, verleden?"

"En laten we ook niet vergeten dat dit tv is", gaat Ponnet verder. "Men creëert verhaallijnen. Goed mogelijk dat een aarzelende start straks een versnelling hoger schakelt of omgekeerd. Onderschat niet hoe alles gemonteerd wordt om voor voldoende contrast te zorgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.