‘Dan ga je in Familie voor het eerst de baby van Marie zien’
PMN
‘Dan ga je in Familie voor het eerst de baby van Marie zien’
Foto: Medialaan

Vandaag zou Marie (Lien Van de Kelder) belangrijk nieuws krijgen over haar baby in Familie. Maar wanneer moet ze nu precies bevallen?

"Toen ik de vraag kreeg of ik een Nigeriaanse vluchteling wilde spelen, heb ik niet onmiddellijk toegehapt", vertelt Adams Mensah (26), de Ghanees-Belgische regisseur en acteur uit Borgerhout die de rol speelt van Ayo. "'Weer in de huid van een vluchteling kruipen?', was mijn eerste gedachte. Maar eigenlijk is het een éér om die mensen een stem en een gezicht te geven."

"Groot verschil met Ayo: ik ben niet illegaal naar dit land gekomen. Mijn vader is, nadat hij gescheiden is van mijn moeder, hier eerst gearriveerd. Wij zijn later, helemaal legaal, overgekomen. Mama is in Ghana achtergebleven. Dat ik hier ging studeren, was de logica zelf. Pas toen ik later terug naar Ghana ging - vooral om mijn moeder te bezoeken die door een beroerte was getroffen - ben ik tot het besef gekomen dat ik een compleet ander leven had."

Multicultureel

"Me voor 'Familie' inleven was niet zo moeilijk. Ik heb al twee projecten gemaakt over vluchtelingen", licht Ayo toe. "Nigeriaanse vrienden hebben me wel verteld hoe het gewone leven van Ayo er zou kunnen uitzien. Ik ben bijvoorbeeld nooit met geweld geconfronteerd. Ayo wel. Natuurlijk vinden al mijn vrienden het fantastisch dat ik een rol heb in 'Familie'. Dé reden voor hen om te kijken. Weet je, we leven hier in een multiculturele samenleving. Alleen zie je dat niet op televisie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.