Koen Wauters trekt verrassende conclusie over zijn dochter Zita
PMN
Koen Wauters trekt verrassende conclusie over zijn dochter Zita
Foto: Medialaan

Koen Wauters heeft een duet opgenomen met Isabelle A. Bij het nummer hoort ook een videoclip.

De gewone mens moet tolereren dat er vliegtuigen boven zijn dak vliegen. Daar is en rond Zaventem al jaren heel wat rond te doen, denk maar aan de nachtvluchten. Vliegtuigen mogen echter niet boven het koninklijk paleis vliegen. Die regel terugdraaien ziet Bellot niet zitten.

Slecht voor milieu

De wet bestaat al sinds 1954. Uit veiligheidsredenen werd toen verboden om boven het koninklijk paleis te vliegen. "Toen vlogen de vliegtuigen immers veel lager”, zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de FOD Mobiliteit. “Nu is er heel wat intercontinentaal vliegverkeer dat bijvoorbeeld op meer dan 10.000 meter hoogte vliegt. Voor die vliegtuigen is het nogal onzinnig om een bocht rond de koninklijke domeinen te maken. Voor zo’n bocht is bovendien ­extra brandstof nodig. Dat kost geld aan internationale vliegmaatschappijen en is niet goed voor het ­milieu.”

"Niet aan de orde"

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) is echter duidelijk. “Dit punt is niet aan de orde. Het dossier van de vluchten boven Brussel moet in zijn ­geheel behandeld worden. Dat wordt momenteel binnen de ­regering besproken en zal niet met alleenstaande maatregelen worden opgelost.”

“Dit knaagt aan mijn rechtvaardigheids­gevoel. Ik kan mij niet ­inbeelden dat het Hof vragende partij is", zegt Weyts over die regel, in Het Laatste Nieuws. Weyts benadrukt wel dat er geen nieuwe clash volgt met zijn federale collega.

Meer nieuws

Meer nieuws

.