Koen Crucke steunt prachtig initiatief naar aanleiding van overlijden van 11-jarige Arne Dobbels: “Je zag hem afzien”
PMN
Koen Crucke steunt prachtig initiatief naar aanleiding van overlijden van 11-jarige Arne Dobbels: “Je zag hem afzien”
Foto: Photonews

Koen Crucke zet zijn schouders achter een fantastisch initiatief. Samen met Beau Dobbels zamelde hij geld in voor het Kinderkankerfonds en kinderen die kanker hebben.

Eerder was ontdekt dat er fraude werd gepleegd in een bedrijf van de slachthuisgroep. Nu hebben de minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de vergunning van het bedrijf Veviba ingetrokken, een onderdeel van de groep Verbist. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Op 28 februari viel het Voedselagentschap binnen bij het bedrijf. Op dat moment stonden er 2000 palletten met vleesproducten klaar voor de klanten. Er werden 200 palletten uitgekozen om te controleren. De voornaamste en meest zorgwekkende inbreuk: vleesafval van categorie 3, dat niet in de menselijke voedselketen mag terechtkomen, was toch verwerkt. "Dit is niet zomaar kleine fraude. Dit is een omvangrijke fraude", zegt minister Ducarme.

Het FAVV laat ook weten dat karkassen die niet geschikt waren voor menselijke consumptie, toch gebruikt werden voor gehakt. "Als een rund wordt geslacht, wordt het ook gekeeld, zodat het bloed kan weglopen", legt de woordvoerder uit. "Op die plaats op de huid kan een besmetting met bacteriën optreden, en daarom wordt dat stuk van het karkas weggehaald en gebruikt om dierenvoeding van te maken. Hier is het stuk toch in de basis voor gehakt terechtgekomen."

Voor wat het ingevroren vlees betreft, is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Voor vlees waarmee gefraudeerd wordt, liggen de kaarten helemaal anders. “Dit kan een potentieel risico vormen, zeker voor mensen die vlees rauw eten. Voor vlees dat goed gebakken is, is het risico minder groot."

Meer nieuws

Meer nieuws

.