Volgende week 18 graden en zon: "We hebben nu zelfde klimaat als in de woestijn"
PMN
Volgende week 18 graden en zon: "We hebben nu zelfde klimaat als in de woestijn"
Foto: Pixabay

Vanaf vandaag zijn we vertrokken voor een periode van zonnige dagen en schitterende temperaturen. Weerman Frank Deboosere ziet ons de komende dagen zelfs in een ander klimaat terechtkomen.

Myriam, de moeder van Damiano, vecht tegen borstkanker. Het is al de tweede keer dat ze het gevecht moet aangaan, maar dit keer met tips van haar zoon. “Ach mijn Damiano... 't Is zo'n lieve jongen', zegt ze. “Hij wil enkel goed doen in z'n leven. Dat hij kritiek krijgt omdat hij zo lang aarzelt om zijn hart voor z'n echtgenote uit `Blind Getrouwd' open te stellen, is onterecht. Hij wil Wendy gewoon niet kwetsen”, zegt moeder Myriam in Dag Allemaal.

Damiano helpt zijn moeder ook in de strijd tegen de kanker. “Hij heeft me gewezen op enkele van m'n ongezonde gewoontes. Ik dronk bijvoorbeeld veel frisdrank. En ik ben getrouwd met een Italiaan, dus ja: pasta en wijn hoorden erbij. Slechte suikers, die ik dan ook nog eens slecht verwerk. En door mijn eetgewoontes was ik uiteraard ook te zwaar. Damiano heeft me de ogen geopend en me een andere levensstijl laten zien.”

“Toen ik opnieuw te horen kreeg, dat ik kanker had, heb ik een hoekje zitten wenen”, gaat mama Myriam verder. “Doe die tranen weg, mama, we gaan hier samen tegen vechten', zei hij. Dat gaf mij moed, maar ik was ook wel bezorgd om hém. Ik kén Damiano. Hij zou de miserie van een ander op zich nemen. Als hij ziet dat mensen slecht in hun vel zitten, zal h ze omarmen en proberen te helpen. Damiano is de meest fijngevoelige en tedere man die je ooit zal vinden.”

Myriam weet ook waarom haar zoon zo terughoudend is tegen zijn kersverse echtgenote Wendy. “Da's die gevoelige kant, hé. Altijd voorzichtig zijn. Sommigen zien daar blijkbaar arrogantie in, maar daar heeft het niks mee te maken. Damiano is het tegenovergestelde van een player. Hij houdt van alle mensen en wil altijd goed doen in z'n leven.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.