Natalia is razend na nieuwsartikel: “F*ck them, ze hebben niet eens de ballen om zoiets te doen”
PMN
Natalia is razend na nieuwsartikel: “F*ck them, ze hebben niet eens de ballen om zoiets te doen”
Foto: Medialaan

Natalia is er niet over te spreken. De zangeres is het slachtoffer geworden van fakenews.

Francken vraagt aan de regering ook 100 miljoen euro extra voor zijn terugkeerpolitiek. “Ik vraag dat geld voor de asielopvang”, verduidelijkt Francken in VTM-Nieuws. “Op dit moment beschikken we over 23.000 plaatsen. Ik ben begonnen met 16.000 plaatsen in de opvang. Dat betekent bed, bad, brood voor asielzoekers. Maar in 2015 stond die poort helemaal open. Ik heb toen 20.000 plaatsen voor asielzoekers moeten vinden. Dat is de grootste humanitaire operatie op Belgisch grondgebied sinds de tweede wereldoorlog.”

“Iedereen die toen asiel vroeg, heeft bed, bad en brood gekregen. Dat is in heel wat andere landen niet gelukt. Die 36.000 plaatsen zijn nu weer afgebouwd naar 23.000 plaatsen. We zitten in de laagste asielstroom in 10 jaar. Dat is dus onder controle. De bedoeling is dat we nu verder afbouwen. Ik heb daarvoor een goedkeuring nodig van de regering, maar die heb ik nog niet. Het is niet mijn bedoeling om de asielzoekers te pamperen.”

“Ik wil vooral die individuele appartementen en huizen sluiten waar asielzoekers verblijven. Ik wil maximaal inzetten op de collectieve asielcentra”, gaat Francken verder. “Daar geven we aan de asielzoekers het signaal dat ze nog in de wachtkamer van onze samenleving zitten. De individuele opvang wil ik alleen voorzien voor de uitzonderingen, voor mensen met heel grote kans op erkenning en voor de allerzwaksten.”

Maar CD&V is niet te vinden voor het voorstel van Francken, zo meldt Het nieuwsblad. Zij willen liever de huidige 50-50 verhouding aanhouden tussen de grote centra en de individuele opvang. Niet alleen omdat de huizen en appartementen goedkoper zijn dan een asielcentrum, maar ook omdat de zogenaamde “uitzonderingen” volgens CD&V talrijker zijn dan Francken doet uitschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.