An Lemmens is het beu en stapt naar de politie: "Ik ben hier echt niet goed van"
PMN
An Lemmens is het beu en stapt naar de politie: "Ik ben hier echt niet goed van"
Foto: Medialaan

An Lemmens heeft het helemaal gehad. De VTM-presentatrice diende samen met nog enkele andere bekende Vlamingen een klacht in bij de politie.

In Londen is men opgeschrikt door een ernstig geval van dierenmishandeling. Een voorbijganger merkte vrijdag de hulpeloze kat op. De dierenbescherming werd opgebeld. “Toen ik hoorde dat met twee metalen staven in zich aan een poort was gehangen, maakte ik mij ernstige zorgen”, zegt iemand van de dierenbescherming. “Ik vreesde voor het leven van de kat.”

“Toen ik ter plaatse kwam was ik in shock. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Die kat had echt twee metalen staven in zijn lichaam. Toen ik zag dat de kat nog leefde, heb ik eerst geprobeerd om het dier te redden. Toen dat niet lukte, heb ik de brandweer gebeld.”

Uiteindelijk kon de brandweer het dier wel bevrijden. Het werd meteen naar een dierenarts gebracht. Daar werd een spoedoperatie uitgevoerd. De dierenarts ontdekte dat de staven op een haar na vitale organen hadden gemist. Eén metalen staaf doorboorde zijn onderbuik en een andere metalen staaf doorboorde zijn achterste poot.

“Het is een wonder dat deze kat nog leeft”, reageert de dierenarts. “En het wordt nog straffer want het ziet er naar uit dat hij ongeschonden uit deze nachtmerrie zal komen. Ik ga zelfs zijn beschadigde poot niet moeten amputeren. De kat loopt zelfs al overeind, dat is verbazingwekkend snel. Ik denk dat hij zelf ook heel gelukkig is nu.”

Het is nog steeds niet duidelijk wie dit gedaan heeft. De politie zoekt de dader en heeft een onderzoek ingesteld.

Meer nieuws

Meer nieuws

.