Lieven Van Gils stopt met 'Van Gils & Gasten: "Kijker heeft daar recht op"
PMN
Lieven Van Gils stopt met 'Van Gils & Gasten: "Kijker heeft daar recht op"
Foto: Eén

Op 9 mei presenteert Lieven Van Gils de allerlaatste aflevering van ‘Van Gils & Gasten’. De 55-jarige presentator besloot om een punt te zetten achter het programma.

Er zijn opvallend veel patiënten met een longontsteking en andere luchtwegeninfecties. Er is zelfs een tekort aan ziekenhuisbedden. Op de dienst longziekten zit men nu al aan 112 opnames. Dat is liefst 250 % meer vergeleken met het hele eerste kwartaal in 2017.

“Momenteel is er een stop”, laat longarts Geert Desmet weten bij Focus/W-TV. “Als er iemand weggaat, proberen wij wel iemand op te nemen om elk ziekenhuisbed zo optimaal mogelijk te gebruiken. Na een paar dagen kunnen de meeste mensen naar huis . Maar we hebben toch ook al iemand zeven weken hier moeten houden.”

Er heerst momenteel een griepepidemie in het land. De griep slaat bij een pak patiënten ook op de long, waardoor er een longontsteking kan ontstaan. De symptomen van een longontsteking zijn vaak dezelfde als griep. Dat kan gaan van hoge koorts tot hoesten. Terwijl de griep viraal is, en antibiotica daar niet werken, is dat bij een longontsteking anders

Meer nieuws

Meer nieuws

.