Heel veel respect voor Familie-actrice Annie Geeraerts (92): “Dit ga ik nog doen”
PMN
Heel veel respect voor Familie-actrice Annie Geeraerts (92): “Dit ga ik nog doen”
Foto: Medialaan

Annie Geeraerts behoort intussen tot het meubilair bij Familie. Ze speelt al vanaf de eerste aflevering mee.

“Ik heb het diepste respect voor de manier waarop hij z'n strijd voert. Nooit depressief, altijd optimistisch. Hij is een karatekampioen, hé. Zwarte band. Hij heeft geleerd om te knokken in 't leven. Er zijn mensen die wegvluchten van een situatie zoals deze”, reageert Birgit in Dag Allemaal.

“Als je elkaar écht doodgraag ziet, kruip je net wat dichter been op zulke momenten. René gunt me anderzijds ook m'n ruimte. Hij heeft niet liever dan dat ik veel werk en m'n dagelijks leven verderzet. Maar als hij me nodig heeft, ben ik er. Onvoorwaardelijk.”

“Of René door de ziekte verandert is? Natuurlijk is hij daardoor veranderd. Als er een mapje in je computer klaarstaat met de muziek voor op je begrafenis, en welke urne je wilt hebben... (stil) Ja, dat heeft echt wel veel veranderd.”

Birgit verloor ook al haar moeder aan kanker. “Ik ga mij binnenkort wel laten testen. Uit voorzorg, want ik weet al dat de kanker van m'n mama geen erfelijke variant is. En in principe is mijn zoontje Otis ook niet erfelijk belast om René z'n ziekte te krijgen. Da's al een hele opluchting.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.