“Beste Anuna De Wever en Kyra, geef de jeugd een lesje opvoedkunde want naar jullie luisteren ze misschien wel”
PMN
“Beste Anuna De Wever en Kyra, geef de jeugd een lesje opvoedkunde want naar jullie luisteren ze misschien wel”
Foto: Photonews

Anuna De Wever en Kyra Gantois gaan door tot het bittere einde met het klimaatbetogingen. Het levert heel wat gemengde reacties op.

De man beweerde dat de homejackers een flink bedrag hadden gestolen uit zijn doos, die hij moest bewaren voor zijn zoon, de eigenaar van een transportbedrijf. Glenn B., een werknemer van de zoon wist dat, en schakelde zijn halfbroer Henri D.R. en vriendin Katja Q. in om de zeventiger te overvallen. Q. hield hem in bedwang, terwijl er gedreigd werd zijn hoofd in te zullen slaan met een petanquebal.

Twee uur lang duurde de homejacking. Ze vertrokken met al het geld. D.R. had met het geld al een auto, een computer, twee tablets en een gsm gekocht. Q. en D.R. bekenden dat ze in het huis waren, maar Glenn B. bleef ontkennen.

En toch moet het drietal niet naar de gevangenis. Volgens de rechter is er geen duidelijkheid over de exacte buit en dus sprak hij de homejackers vrij. Henri D.R. krijgt wel één jaar met uitstel omdat hij met illegale gelden goederen heeft gekocht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.