Bart Peeters over klimaatproblematiek: “Vliegen is niet goed voor het milieu, maar dat is relatief”
PMN
Bart Peeters over klimaatproblematiek: “Vliegen is niet goed voor het milieu, maar dat is relatief”
Foto: Photonews

Vandaag was Bart Peeters (59) weer te horen in ‘De Madammen’ op Radio 2. Hij verving Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters. De madammen zijn op droomreis met elk vijf luisteraars.

Amaouch is een Marokkaanse Nederlander die een verblijfsvergunning in ons land heeft. Hij predikt in Dison, nabij Verviers. De man werd alsmaar radicaler en in oktober 2016 kreeg hij het bevel om het land te verlaten, meldt Het Laatste Nieuws.

Terrorist
Volgens Staatsveiligheid dweepte Amaouch met de Algerijnse terrorist Mohammed Merah, die drie kinderen en een volwassene doodde in een joodse school in het Franse Toulouse. Meerdere Syriëgangers uit Verviers zouden preken van de haatimam gelezen of zijn lezingen bijgewoond hebben.

Zoon
En ook de zoon van Amaouch is geen doetje. Hij riep in een filmpje op om alle Christenen te vermoorden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil de ‘haatimam’ al een tijdje definitief het land uitzetten. Dat lukte niet omdat hij cassatieberoep aantekende. Francken heeft nu wel goed nieuws gekregen. 

Toestemming
De imam kan wettelijk het land worden uitgezet "vanwege zijn gevaarlijke gedrag", stelt de Raad van State, zelfs zonder dat hij daarvoor eerst een strafrechtelijke veroordeling moest oplopen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.