"Wat zouden Niels Destadsbader en Bab Buelens een mooi koppel vormen: Ze zijn zo schattig"
PMN
"Wat zouden Niels Destadsbader en Bab Buelens een mooi koppel vormen: Ze zijn zo schattig"
Foto: Photonews

De opnames van de nieuwe film van FC De Kampioenen zijn aan de gang. In die film spelen Niels Destadsbader (30) en Bab Buelens (24) een koppel.

“Ons land heeft een huidkankerprobleem", zegt dermatoloog en huidkankerexpert Thomas Maselis in Het Laatste Nieuws. "Zeventig jaar geleden had je in ons land 1 kans op 1.500 om een melanoom te krijgen, nu is dat 1 kans op 75.” 

Zorgwekkend
“Nog zorgwekkender: van de 37.000 nieuwe gevallen per jaar ontwikkelt een aanzienlijk deel patiënten twee of meerdere huidkankers. Na een eerste melanoom loop je tot 15 keer meer risico op een tweede en heb je tot 6 keer meer kans op basaalcelkanker, de meest voorkomende vorm."

Agressief
Vooral bij mannen boven de 75 jaar kan de kanker erg agressief zijn. En ook steeds meer jonge vrouwen krijgen de ziekte. “Omdat ze meer van zonnen houden, maar ook hormonaal speelt er wat. We zien wel dat mannen aan een 'inhaalbeweging' bezig zijn. Ook zij gaan nu meer op vakantie”, stelt Maselis vast.

Dalen
"In de jaren 80 was er de zonnebankhype. Die gevolgen zien we nu in onze praktijk. En we gaan anders om met de zon. We zitten bijna een heel jaar binnen. Als we op vakantie gaan, doen we dat opeens heel intens: we lopen een hele dag door in de zon met een huid die nog spierwit is. Het zal dus nog even duren voor het aantal huidkankerpatiënten zal dalen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.