Anuna De Wever fronst haar wenkbrauwen: “Geloven mensen dat echt? compleet geschift”
PMN
Anuna De Wever fronst haar wenkbrauwen: “Geloven mensen dat echt? compleet geschift”
Foto: Photonews

Anuna De Wever blijft zich mateloos inzetten voor een beter klimaat. Afgelopen vrijdag was er opnieuw een klimaatbetoging.

Journalist Filip Feyten schept bij VRTNWS meer duidelijkheid over wat er allemaal gebeurde. Hij blikt terug op een gebeurtenis met kerstavond. “De onenigheid tussen de echtelieden Albert en Paola bereikte soms een Italiaans crescendo. Er is het verhaal dat de kinderen op een kerstavond compleet aan hun lot overgelaten waren, zodat het personeel hen dan maar uit medelijden opving.” 

“In het beruchte interview met RTL-tv, vier jaar geleden, bleken ouders Albert en Paola niet echt gebukt te gaan onder de commentaar op hun opvoedingsstijl. “On fait ce qu’on peut”, zeiden ze, "je doet wat je kan.” Maar het heeft wel sporen nagelaten bij hun drie kinderen.”

Voor prins Laurent was het nog moeilijker want hij zag telkens hoe de aandacht van zijn ouders uitging naar zijn broer Filip. “Hij ging altijd voor: hij kreeg altijd meer aandacht, had altijd betere contacten en was altijd beter omringd. Een tijdje kon Laurent zich nog troosten met de gedachte dat hij toch de reservetroonopvolger was.”

“Maar toen schafte oom Boudewijn de Salische wet af, waardoor ook vrouwen in aanmerking kwamen voor de troon. En met elk kind dat broer Filip en zus Astrid kregen donderde hij nòg een plaats verder naar beneden in de troonopvolging. Alweer een reden minder voor zelfrespect. Hij ging zich letterlijk een prins op overschot voelen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.