Paul Severs is opnieuw ontwaakt uit zijn coma: "Zal niet zo simpel zijn"
PMN
Paul Severs is opnieuw ontwaakt uit zijn coma: "Zal niet zo simpel zijn"
Foto: Photonews

Er is opnieuw wat goed nieuws over Paul Severs. De zanger is opnieuw ontwaakt uit zijn coma. Hij was enkele dagen geleden opnieuw in een natuurlijk verzeild geraakt.

Drie dagen na de geboorte kwamen dokters met het nieuws dat de baby een uitzonderlijke aandoening had. Die verstoort de ontwikkeling van de bovenste laag van de huid. De baby ontwikkelde daardoor schubben, zoals bij een vis.

Kokosolie en havermoutbaden
Ouders Shai-Anne Sifford en Zach Padelford uit de Verenigde Staten moesten hun baby kokosolie geven en een speciale boter. De baby moest ook twee havermoutbaden per dag krijgen om rustig te blijven. De ouders beseften dat dit allemaal pijnlijk was voor hun baby.

Pijnlijk
“Het zag er al bij zijn geboorte pijnlijk uit”, zegt moeder Shai-Anne. “Hij kon zijn ogen nauwelijks sluiten. De aandoening beperkt ook zijn bewegingen en zijn lichaam kan ook de temperatuur niet regelen. Hij was dus ongevoelig aan temperatuur.”

Schubben
Bovendien moesten ook de schubben telkens verwijderd worden, wat een zeer pijnlijk proces is voor de baby. Alles veranderde toen moeder Shai-Anne een artikel las over cannabisolie. 

Ander kind
Een wondermiddel want sindsdien gaat het veel beter met haar baby. “Het is een heel ander kind geworden dan zeven maanden geleden”, zegt de moeder. “Hij begint zelfs al haar te krijgen, iets wat vroeger niet kon door de schubben. Hij kan zelfs bijna zijn beide ogen sluiten. Ik hoop dat onze zoon toch nog een normaal leven kan hebben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.