Nick neemt besluit over baby Liv: “Anders gaat het wel een heel dure grap worden”
PMN

Een maand geleden werden Nick en Veerle de trotse ouders van een dochtertje. Hun dochtertje kreeg de mooie naam Liv.

Darcey Meader uit het Engelse Oxfordshire, nu twee, is vorige zomer het slachtoffer geweest van een spinnenbeet. Haar 22-jarige moeder Poppy beleefde de schrik van haar leven.

Poppy ontdekte in augustus 2017 rode vlekken op het lichaam van haar dochtertje. “De rode vlekken voelden ook nat aan”, verduidelijkt ze. 

De vlekken werden alsmaar groter. Enkele waren zo groot als een muntstuk. Bij de dokter kreeg Poppy te horen dat haar dochter een spinnenbeet had, maar zonder erg.

Later die dag ging ze de vuile was in de wasmachine steken, toen ze plots een spin uit een broek zag kruipen. “Ik wist meteen dat zij mijn dochter gebeten had”, gaat de moeder verder.

Hoge koorts
Poppy was doodsbang en gooide de spin in de vuilbak. De volgende ochtend schreeuwde dochter Darcey het uit van de pijn. “Ze wilde niet eten of drinken. Ze had ook 39 graden koorts. Toen wist ik dat mijn dochter erg ziek was.”

De moeder ging ermee naar het ziekenhuis. Uit onderzoeken bleek dat Darcey een allergische reactie had op de spinnenbeet. Vijf uur later mocht ze naar huis en kreeg ze antibiotica. 

“Het duurde een week voor ze helemaal weer de oude was”, zegt moeder Poppy nog. “Sinds het voorval heb ik ook erg veel schrik gekregen van insecten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.