Bart De Pauw mag niet klagen: “Ik moet rondkomen met 900 euro per maand en hij schrijft 600.000 euro bij op zijn bankrekening”
PMN
Bart De Pauw mag niet klagen: “Ik moet rondkomen met 900 euro per maand en hij schrijft 600.000 euro bij op zijn bankrekening”
Foto: Photonews

Bart De Pauw wacht nog altijd op meer duidelijkheid van het gerecht. Hij maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, alleen weet hij zelf niet wat hem precies ten laste wordt gelegd.

Michaël Leventaci genoot zaterdagnamiddag met zijn vrouw Leen en hun kinderen Korneel (4) en Nand (1,5) van een picknick aan de Schelde. Alles ging goed tot hun jongste zoon plots in de sluisschacht viel.

Vertrekken
"We hadden onze fietsen vastgemaakt aan de sluis en wilden net weer vertrekken", zegt papa Michaël in Het Laatste Nieuws. "Nand stond de hele tijd naast ons, maar gleed ineens in een gat tussen de roosters en de metalen palen waarop de sluis rust. We hadden die opening, zo'n 20 op 20 centimeter, niet eens gezien. En die hoort er ook niet te zijn", klinkt het.

Onmacht
"De onmacht die je voelt als je niet bij je gewonde kind raakt... Vreselijk. Ik dacht echt even dat Nand het niet zou halen. Gelukkig stond er net genoeg water en modder in de put om zijn val te breken. En net te weinig water om in te verdrinken."

Hulp
Roger Van De Velde (78) fietste toevallig voorbij en bood zijn hulp aan. Samen met vader Michaël kon hij een opening van enkele tientallen centimeters maken waardoor Michaël via de ladder in de schacht zijn zoon te hulp kon schieten. "Toen hij dat mannetje boven in de armen van zijn mama gaf, was de opluchting immens. Hij had een grote buil op zijn hoofd, maar dat was het eigenlijk."

"Eerste 48 uur zijn cruciaal"
Nand werd met een schedelbarst en -bloeding naar het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent gebracht. Gisteren speelde Nand alweer in het ziekenhuis alsof er niets gebeurd was. Hij wordt op intensieve zorgen wel voortdurend in de gaten gehouden. “De eerste 48 uren zijn cruciaal, maar zoals hij nu speelt en reageert, ziet het er goed uit", vertelt mama Leen. "We mogen van heel veel geluk spreken. Het is bijna een mirakel."

Meer nieuws

Meer nieuws

.