Tanja Dexters bijt op haar lippen: “Ik kan daar nochtans een serieus boekje over opendoen”
PMN
Tanja Dexters bijt op haar lippen: “Ik kan daar nochtans een serieus boekje over opendoen”
Foto: Photonews

Tanja Dexters kan een beetje rust in haar leven momenteel goed gebruiken. Ze ligt na het ongeval dat haar vriend Michaël veroorzaakte, stevig onder vuur.

Maikel heeft een zeldzame en zeer agressieve tumor. Die werd drie weken geleden vastgesteld. “Ik kreeg hevige maagkrampen”, zegt Maikel, die nu aan zijn ziekbed gekluisterd is, in Het Nieuwsblad.

“De dokters stelden pancreatitis vast. Maar verder onderzoek bracht meer slecht nieuws: een kwaadaardige tumor die al ver uitgezaaid was. De dokters geven me veertig procent kans om de eerste drie jaar door te komen. Dat is heel hard aangekomen.”

Strijdvaardig
Toch blijft Maikel erg strijdvaardig. “Het heeft geen zin me te laten leiden door de ziekte, ook al maakt de chemo me misselijk. Even heb ik eraan ­gedacht mij niet langer verkiesbaar te stellen, maar ik besloot dat uiteindelijk wel te doen. Ik wilde me engageren voor mijn stad en dat wil ik nog steeds.”

Hij richtte op zijn vijftiende ook zijn eigen IT-bedrijf op. Dat heeft intussen 21.000 klanten. Hij zal dat van thuis blijven runnen, net zoals zijn schoolwerk. “En met mijn schoolwerk ik een programma uit, waardoor ik thuis kan studeren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.