Weerman Frank Deboosere heeft een oorzaak gevonden: “Daarom was het vorig jaar al meer dan 20 graden en is er nu sneeuw”
PMN
Weerman Frank Deboosere heeft een oorzaak gevonden: “Daarom was het vorig jaar al meer dan 20 graden en is er nu sneeuw”
Foto: Photonews

Het was gisteren ijskoud voor de tijd van het jaar. Het werd niet warmer dan 7,2 graden met sneeuw in de Ardennen.

Faroek heeft goed nieuws. “Ik denk niet dat we nog aanslagen gaan krijgen zoals in Parijs of Brussel”, zegt hij in Hallo. “Of toch voorlopig niet. Daar zat een heel ingenieus netwerk achter met mensen die in commandostijl handelden. Maar IS is over haar hoogtepunt heen. Potentiële Syriëgangers geraken zelfs niet meer ter plaatse.”

De journalist vreest dat terroristen andere plannen hebben en daar heeft hij wel veel schrik voor. “Cyberterrorisme. Ik durf zelfs niet in te schatten hoe dat zal evolueren. Het lijkt fictie, maar het is perfect mogelijk. Waarom zou een terrorist zich nog via de klassieke manier naar een luchthaven begeven om er toe te slaan, zonder duidelijk te weten hoeveel doden hij kan maken?” 

“Interessanter voor hem is om via de computers een controletoren te hacken en vliegtuigen te laten crashen vanop afstand. Hij blijft zelf buiten schot, maar zorgt voor een enorme paniek want niemand zal nog het vliegtuig willen nemen. Bij dat soort aanslagen kan de dodentol flink oplopen. Gelukkig zijn terroristen vaak geen bollebozen die zoiets klaar krijgen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.