“Stop nu eens met zo te doen tegen Anuna De Wever! Ik kan er niet meer om lachen”
PMN
“Stop nu eens met zo te doen tegen Anuna De Wever! Ik kan er niet meer om lachen”
Foto: Photonews

Anuna De Wever denkt na over nieuwe klimaatacties als er niet snel een klimaatplan komt. Maar dat zal nog wel een tijd op zich laten wachten aangezien we niet eens een Federale en Vlaamse regering hebben.

Marcel stak dinsdag rond 5.40 uur stak hij de N60 over ter hoogte van de Klossestraat in Zwijnaarde. "Ik had gewacht tot ik groen licht had en was al bijna aan de overkant toen plots die auto opdook."

Rode licht
Het bleek de 31-jarige Alexander V. te zijn. De spoedarts reed met hoge snelheid door het rode licht. "Plots hing ik in de lucht, terwijl mijn fiets weggekatapulteerd werd", doet slachtoffer Marcel zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. De spoedarts gaf plankgas en reed gewoon verder. Een half uur nadien kon de politie hem inrekenen.

Doodsmak
"Ik viel recht op mijn rug - het moet een doodsmak geweest zijn. Vanuit mijn ooghoek zag ik plots iemand opduiken, maar daarna werd het zwart voor m'n ogen. Het volgende dat ik me herinner, zijn vier ambulanciers en iemand die zegt dat ik geopereerd zal moeten worden. Mijn volgende herinnering is al het ziekenhuis. Ik denk dat ik verschillende keren het bewustzijn ben verloren."

Breuken en kneuzingen
Marcel liep zes breuken op en tal van kneuzingen. Hij ligt in het UZ Gent en wacht nog een lange revalidatie. Intussen heeft de politie ook een schokkende ontdekking gedaan bij de spoedarts. “Die bleek dronken te zijn”, luidt het bij een gerechterlijke bron. “En nog niet een beetje.”

Tien pinten
Uit de ademtest bleek dat hij op dat ogenblik nog 2,3 promille in het bloed had, een drugstest was negatief. "Hij had dus minstens 10 pinten op, maar waarschijnlijk meer, als je meerekent dat hij pas een half uur na het ongeval gecontroleerd kon worden.”

Vrijgelaten
Alexandre V. zat drie dagen en drie nachten in de cel. Gisteren werd hij onder voorwaarden weer vrijgelaten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.