Sabine Hagedoren geeft het goede voorbeeld: “Ik doe dat niet want het is pure verspilling”
PMN
Sabine Hagedoren geeft het goede voorbeeld: “Ik doe dat niet want het is pure verspilling”
Foto: Video VRT

Met de zomer voor de deur wordt het weer opletten met ons kraantjeswater. Het zou zelfs kunnen dat er een beperking komt op het watergebruik.

Het is niet alleen gruwelijk wat het ezeltje meemaakte, maar ook nog eens heel walgelijk. Eén van de vorige nachten werd een ezeltje gruwelijk misbruikt door enkele mannen. Directeur Pieter Debaets van De Ster vertelt aan Het Nieuwsblad wat er gebeurd is.

Veulentje
“Een paar onverlaten is erin geslaagd over of door de omheining rond het domein te kruipen”, zegt Debaets. “Zodra ze binnen waren, zochten ze het hok op waar één van onze ezels met haar veulentje verblijft. Ik vermoed dat ze met vier of vijf man waren. Anders zouden ze nooit de moeder in bedwang hebben kunnen houden, toen die zag wat er met haar jong gebeurde.”

Onderzoek
De politie van Sint-Niklaas neemt de zaak zeer ernstig en heeft een onderzoek geopend naar dierenmishandeling. “Zo wordt de zaak onderzocht net zoals elke andere zaak”, luidt. “Met een sporenonderzoek en verhoren.”

Koorts
Al heeft Debaets maar weinig hoop dat de politie de daders gaat vinden. Hij heeft wel goede hoop dat het veulentje de gruwel zal overleven. “Als het diertje koorts maakt door de inwendige verwondingen die het heeft opgelopen, zal het sterven. Maar op dit moment ziet het er wel goed uit. Het is zonde wat het veulentje is overkomen. Voorheen was het altijd een heel lief en sociaal ezeltje. Maar wat er nu met haar is gebeurd, is het beestachtige voorbij. Ze heeft een trauma opgelopen, en dat zal haar karakter ongetwijfeld veranderen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.