“Roel Vanderstukken heeft die beslissing genomen na deze vreselijke gebeurtenissen”
PMN
“Roel Vanderstukken heeft die beslissing genomen na deze vreselijke gebeurtenissen”
Foto: Instagram

Roel Vanderstukken heeft een ingreep laten uitvoeren. Hij deed dat om zijn plezier Ann-Sophie een plezier te doen.

Niet dat hij in het ziekenhuis was, hij onderging een behandeling. Sean volgde simpelweg IV-therapie, oftewel intraveneuze therapie. Een trend die komt overgewaaid uit Amerika, Engeland en zelfs Nederland. Bij zo’n behandeling worden mineralen, vitaminen en antioxidanten via een infuus in het lichaam gebracht. Resultaat? Een energieboost.

Zinloos
Klinisch nutritioniste Elisabeth De Waele, bekend van de VIER-reeks `Topdokters' maakt zich zorgen over dit fenomeen. “Mensen zijn altijd geneigd om met een pil of infuus de gevolgen van hun slechte gedrag te corrigeren”, zucht de arts in Dag Allemaal. “Maar de énige oplossing is dat slechte gedrag gewoon te vermijden. 't Heeft geen zin om de gevolgen te behandelen, je moet de oorzaak aanpakken. Beter voorkomen dan genezen geldt dus ook in dit geval.”

Onnodige risico's
“Je hebt geen behandeling nodig als je niet ziek bent. Zo zoek je onnodige risico's op. Alleen al het plaatsen van een infuus is een medische handeling die complicaties kan veroorzaken. Als het lichaam er voldaan van is, plas je het overschot gewoon uit. Vetoplosbare vitamines daarentegen worden door het lichaam opgestapeld in de vetcellen, wat gevaarlijk kan zijn.”

Diarre en gewichtsverlies
“Door een overschot aan vitamine A kunnen je huid en ogen oranje kleuren. Een vergiftiging is ook niet uitgesloten. Vitamine E beïnvloedt dan weer de bloedstolling, en van een overdosis vitamine D krijg je diarree, en het veroorzaakt gewichtsverlies. Je dénkt dat je iets goeds doet voor je lichaam, terwijl het net negatieve gevolgen heeft. Vergelijk het met een crashdieet, waarbij je met de beste bedoelingen je lichaam schade berokkent.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.