Dit staat er te gebeuren in de eerste week van ‘Familie’: “Meteen een onrustwekkende verdwijning”
Dit staat er te gebeuren in de eerste week van ‘Familie’: “Meteen een onrustwekkende verdwijning”
Foto: Medialaan

De fans van ‘Familie’ tellen af naar seizoen 29 van hun favoriete soap. De eerste aflevering zal enkele veelgestelde vragen beantwoorden. En er duiken al onmiddellijk nieuwe problemen op in de vorm van een onrustwekkende verdwijning. Het nieuwe seizoen van 'Familie' is vanaf 26 augustus op het scherm.

Maar bij dat laatste duikspelletje liep het mis. Het jongetje bleef meer dan een kwartier onder water omdat niemand hem kon bevrijden door de enorme zuigkracht van het filtersysteem. Sindsdien vecht hij voor zijn leven.

ZWEMBAD
"Vic kwam met zijn arm vast te zitten in het filtersysteem van het zwembad”, zegt zijn mama Ansie Van Aerschot die samen met papa Michael naast haar zoon waakt op de afdeling intensieve zorg, aan Het Nieuwsblad. “Meteen was duidelijk dat het grondig fout liep. Met drie volwassenen en vier kinderen hebben we alles gegeven om onze Vic te bevrijden. Maar we slaagden er niet in. De zuigkracht van die pomp was gewoon te sterk.”

BRANDWEER
Het was de brandweer die de jongen kon bevrijden nadat ze de deur van de machinekamer inbeukten en zo de pomp konden stilleggen. Vic bleef meer dan een kwartier lang onder water. De hulpdiensten konden hem nog reanimeren, waarna de jongen meteen naar het ziekenhuis werd gebracht.

STABIEL
“Zijn toestand is nu stabiel, maar Vic blijft wel in levensgevaar. We speelden hem in de afgelopen dagen al verschillende keren bijna kwijt. Hij heeft sowieso zware hersenschade opgelopen omdat hij zo lang onder water was. Om hem wat meer rust te geven, houden de dokters hem voorlopig in een coma”, zegt zijn mama. “Eén lichtpuntje: gisteravond hebben zijn pupillen gereageerd. We hopen op een mirakel en dan zijn hersentjes snel wakker worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.