Harry en Meghan doen alweer de wenkbrauwen fronsen: “Met Diana gebeurde dit nooit”
Harry en Meghan doen alweer de wenkbrauwen fronsen: “Met Diana gebeurde dit nooit”
Foto: Photonews

Prins Harry en zijn vrouw Meghan, die zichzelf profileren als klimaatactivisten, deden onlangs wenkbrauwen fronsen door met hun privévliegtuig naar Ibiza te reizen. Nu is het koninklijk koppel opnieuw onderwerp van gesprek. Ditmaal omdat ze zijn afgereisd naar de Zuid-Franse badplaats Nice, wederom met een privéjet.

Hun tripje naar Nice heeft voor zeven keer meer uitstoot gezorgd, dan wanneer ze een commerciële vlucht hadden genomen, meldt The Sun. De Britse krant vindt het schandalig, gezien er vanuit Londen meer dan 20 vluchten per dag vertrekken naar de badplaats. Het is al de derde vlucht met een privévliegtuig deze zomer. Eind juli vertrok Harry naar een ’klimaatkamp’ op Sicilië. De rijksten der aarde woonden daar seminars over het klimaat en milieu bij.

Ook Ken Wharfe, de voormalige bodyguard van prinses Diana, uitte kritiek op Harry en Meghan. “In mijn tijd vlogen de royals meestal met commerciële vluchten. De nationale luchtvaartmaatschappij British Airways deed er alles aan om de vluchten uit de media te houden. We hebben nooit problemen gehad met Diana, William of Harry. Telkens als ze op reis gingen naar de Caraïben, vlogen we commercieel. Ik kan me zelfs geen enkele privévlucht herinneren. Eerlijk gezegd: dit is inderdaad hypocriet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.