Britse prins Andrew en ‘lievelingszoon’ van de Queen duikt onder na beschuldigingen van seksueel wangedrag
Britse prins Andrew en ‘lievelingszoon’ van de Queen duikt onder na beschuldigingen van seksueel wangedrag
Foto: Photonews

Koningin Elizabeth heeft grote zorgen. Haar lievelingszoon prins Andrew staat volop in de schijnwerpers vanwege zijn jarenlange vriendschap met de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein. Die pleegde onlangs zelfmoord nadat hij was opgesloten op beschuldiging van misbruik van tientallen minderjarige meisjes. Ook Andrew zélf wordt beschuldigd van seksueel wangedrag in het huis van Epstein.

De Britse prins Andrew (59) beweert geschokt te zijn door de misdaden van de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. “De hertog van York is ontsteld over het recente nieuws van Jeffrey Epsteins misdaden”, liet een woordvoerder van Buckingham Palace weten. “Zijne Koninklijke Hoogheid betreurt de uitbuiting van enig menselijk wezen en de suggestie dat hij dergelijk gedrag zou goedkeuren, eraan zou deelnemen of zou aanmoedigen, is weerzinwekkend.”

Verschillende vrouwen hebben verklaard dat prins Andrew ook bij seksfeestjes was betrokken en zich aan hen heeft vergrepen toen ze nog minderjarig waren. Andrew ontkent de beschuldigingen al jaren. Maar met de ontkenningen van Andrew is de zaak niet gesloten. Dat Andrew en Epstein jaren bevriend waren en dat de prins graag op feestjes kwam, is een feit. Er is bovendien genoeg bewijsmateriaal. Dinsdag riepen Britse kranten de prins op om alles op tafel te gooien over wat hij weet van Epstein en diens praktijken.

Toch lijkt het de Britse prins te heet onder de voeten te worden. Andrew is dan ook naar het Spaanse Málaga gevlucht, waar hij volgens Britse media is ondergedoken. Ook zijn ex Sarah Ferguson is mee. “Ze stond erop met hem mee te gaan zodat ze voor hem kan zorgen en aan de wereld kan laten zien dat ze nog altijd achter hem staat”, weet een insider in The Sun.

Meer nieuws

Meer nieuws

.