Stan Van Samang ziet af: “Drie dagen later was ik al bijna aan het bleiten, het is echt niet leuk”
PMN
Stan Van Samang ziet af: “Drie dagen later was ik al bijna aan het bleiten, het is echt niet leuk”
Foto: Photonews

Stan Van Samang is helemaal klaar voor het najaar. Hij is elf kilo lichter en hij heeft met ‘Studio Stan’ ook zijn eerste tv-programma beet.

Stan Van Samang volgde onder begeleiding van ‘Blind Getrouwd’ - deelnemer Damiano Fiore een aangepast dieet. “Op een bepaald moment woog ik meer dan 80 kilogram”, vertelt Stan in Het Laatste Nieuws. “Geen suiker, geen koolhydraten. Wel veel proteïnen, in de vorm van vis en vlees. Veel gezonde vetten. En onbeperkt groenten."

De zanger volgde een ketodieet. “Ik kan dat. Simpel!' Drie dagen later zat ik bijna te bleiten. 'Ik kan dit niet.' Fruit, bijvoorbeeld, ik vind dat keilekker. Maar dat zit vol suikers, dus dat mocht maar met mate. 's Ochtends stond ik biefstuk en een ei te bakken, met Lenny naast mij. 'Ik wil dat ook, papa.' Intussen keek ik naar zijn kommetje met yoghurt en fruit, en ik dacht: papa zou liever dát hebben."
(Lees verder onder de foto)

"Het is niet alleen maar lol"
“Wat ge ervoor moet doen, dat vond ik niet zo prettig. Dat wordt meestal onder de mat geveegd, maar ik wil dat hier nu toch eens stevig bóven de mat keren. Je gaat mij hier niet horen zeggen: 'Oh, ik mis dat helemaal niet, frieten, nu ik een gezonde levensstijl heb ontdekt!' 

“Ik mis dat wél. Iedereen die rond jou met een pak friet zit, en jij met een kommetje guacamole en een eitje. Wééral. 'Jamaar, Stan, ge moogt er nog zo véél groenten bij eten als je maar wil!' Ja, kan allemaal zijn. Maar ik wil frietjes. (lacht) Het is niet alleen maar lol.” 

“Dat is rekenen van: 'Ik heb vorige week al een bolleke crème gegeten, dan mag ik er deze week eigenlijk géén... Maar misschien overmorgen...' Soit, zo stilaan begin ik terug normaal te eten. Maar ik bestel geen zés bollen crème meer, zoals ik dat vroeger deed…"

Meer nieuws

Meer nieuws

.