Philippe Geubels is ferm geschrokken: “Wat een hondenleven”
Philippe Geubels is ferm geschrokken: “Wat een hondenleven”
Foto: Photonews

Philippe Geubels zien we vanaf dinsdag aan het werk in zijn eerste fictieserie ‘Geub’ op Eén. Met ‘Geub’ heeft hij zijn eerste hoofdrol als acteur beet.

Voor ‘Geub’ moest Philippe Geubels voor het eerst acteren en dat was toch lastiger dan gedacht, ook al wist Philippe Geubels op voorhand dat hij geen Jan Decleir is. Toch was er een groot verschil tussen acteren op een set en stand-upcomedy. “Bij stand-upcomedy ben ik de enige, en dus centrale, figuur. Ik kan nog last minute dingen aanpassen. Nu ging dat niet, omdat ik onderdeel van een groter geheel was,” aldus Philippe Geubels in Het Belang van Limburg.

Philippe Geubels besefte op de set ook dat acteurs eigenlijk een hondenleven leiden. “Bij zo’n reeks beginnen ze voor dag en dauw al te werken. Viel me dat tegen, zeg,” lacht hij. “Ik maakte me die eerste week vaak de bedenking dat acteurs ronduit een hondenleven leiden. Maar nadien heb ik de klik gemaakt, en was het best amusant,” aldus Philippe die ook een jongensdroom in vervulling zag gaan toen hij mocht acteren met Carry Goossens.

Of er ooit een vervolg komt op Geub valt nog af te wachten. “Ik heb ervan genoten. We zien wel wat volgt,” aldus Philippe. “Er is nog genoeg ander werk. Ik heb immers een exclusiviteitscontract in Nederland dat moet renderen.” Momenteel werkt hij aan ‘Geubels en de Hollanders’, waarin hij als buitenstaander zijn mening over Nederland zal geven.

Meer nieuws

Meer nieuws

.