Slecht nieuws voor Stromae: Deze fikse waarschuwing heeft hij gekregen
Slecht nieuws voor Stromae: Deze fikse waarschuwing heeft hij gekregen
Foto: Photonews

Mosaert, het bedrijf van Paul Van Haver (34) – beter bekend als Stromae - heeft voor de eerste keer ooit verlies gemaakt. En dat terwijl het bedrijf al bijna tien jaar bestaat.

Mosaert maakte een verlies van 0,3 miljoen euro, wat het vermogen van Stromae terugbrengt van 11,9 miljoen euro naar een ronde 11 miljoen. Volgens econoom Thierry Debels is het verlies eenvoudig te verklaren. “Stromae heeft een sabbatjaar ingelast - ondertussen al bijna twee - waarin hij volledig uit de media verdween en zich niet meer bezighoudt met muziek. Daardoor zijn er natuurlijk minder inkomsten voor zijn firma. We spreken over een ‘verliesje’ van 300.000 euro, dat valt op zich nog goed mee.”

“Wat men wel moet weten: Paul heeft zijn bedrijf opgedeeld”, gaat Debels verder. “Hij heeft de firma Mosaert, die zich focust op de muziek. Daar heeft hij nu dat verlies gemaakt. Maar hij heeft daarnaast ook nog zijn kledingfirma, die Mosaert Label heet. Daar heeft hij geloof ik wél winst gemaakt.”

“Het mag natuurlijk niet te vaak gebeuren, zo’n verlies”, besluit Debels. “Het heeft rechtstreeks te maken met het feit dat hij bewust uit de media verdwenen is. In zekere zin heeft hij nu een waarschuwing gekregen, dat hij misschien toch nog eens moet nadenken over een nieuwe plaat. Hij mag zich niet enkel blijven focussen op die kledij. Een nieuwe hitsingle en het verlies zou al snel weggewerkt zijn. Wie weet, misschien is hij daar al mee bezig?”

Meer nieuws

Meer nieuws

.