Aandoening haalt het leven van Jens Dendoncker volledig overhoop: “Mag ik mijn kind wel vasthouden?”
Aandoening haalt het leven van Jens Dendoncker volledig overhoop: “Mag ik mijn kind wel vasthouden?”
Foto: Photonews

De meeste mensen weten ondertussen dat comedian Jens Dendoncker (29) epilepsie heeft. Eén keer om de twee à drie weken krijgt hij een aanval, maar er zijn vooral veel praktische zaken waar de West-Vlaming rekening mee moet houden. Dat vertelt hij in gesprek met De Morgen.

“Toen ik pas samen was met Lauren (Versnick) besefte ik pas hoezeer ik me aanpas zonder daar nog bij stil te staan”, vertelt Jens Dendoncker. “Ik mag sowieso niet zelf rijden, maar in de auto zal ik altijd achteraan gaan zitten, zodat ik tijdens een aanval niet op de chauffeur of de versnellingspook val. Ik probeer altijd tegen een muur te zitten zodat ik niet achterover kan keilen. Ik zal nooit een lift nemen, want vastzitten is enger dan van de trap vallen. Ik ga niet alleen het bos in, of naar de nachtwinkel als er weinig volk op straat is. Er is altijd een kans dat je niet uit een aanval geraakt, dat ik me verwond of scheef lig en niet kan ademen.”

Het 'Belgium's Got Talent'-jurylid geeft toe daar heel bang voor te zijn. “Natuurlijk. Het gaat over domme dingen hè: eigenlijk zou ik alleen maar mogen koken als er iemand in de buurt is. Stel je voor dat ik een aanval krijg terwijl er potten en pannen op het vuur staan.” Ook het krijgen van kinderen is niet evident. “Er is mij onlangs gegarandeerd dat mijn vorm van epilepsie niet erfelijk is. Maar dan nog: mag ik mijn kleine wel vasthouden? Of mag ik daar nooit alleen mee zijn? Niet dat kinderen snel aan de orde zijn, maar het houdt me wel bezig.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.