Prins Harry krijgt keiharde kritiek te slikken: “Hij denkt niet helder na”
Prins Harry krijgt keiharde kritiek te slikken: “Hij denkt niet helder na”
Foto: Photonews

Prins Harry is de strijd aangegaan met boulevardkranten. Hij sleept hen voor de rechter voor vermeende afluisterpraktijken, maar dat wordt in Groot-Brittannië bijzonder kritisch onthaald.

Vorige week verklaarde prins Harry de boulevardpers de oorlog. In een felle brief beschuldigde Harry de tabloids ervan Meghan letterlijk het graf in te schrijven. “Ik verloor mijn moeder en nu zie ik hoe mijn vrouw ten prooi valt aan dezelfde machtige krachten”, schreef hij. Hij dagvaardt The Mail on Sunday voor het publiceren van een brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle.

Enkele dagen later werd bekend dat het koninklijk paar The Sun en de Daily Mirror aanklaagt voor het vermeend afluisteren van voicemailberichten. De reacties in Groot-Brittannië zijn opvallend cynisch. Critici denken te weten uit welke hoek dit plotselinge gevecht komt. Meghan nam recentelijk Sunshine Sachs onder de arm, een Amerikaans pr-bureau voor Hollywoodsterren.

“Hij denkt niet helder na”

In Groot-Brittannië klinkt overal het bijtende oordeel dat deze agressieve strategie van het koppel weleens in hun gezicht zou kunnen ontploffen. Roy Greenslade, columnist van The Guardian, verbaast zich over de felheid van Harry. “Probeert hij met een hamer een noot te kraken?”, vraagt hij zich af. “Het zou zomaar eens tegen hem kunnen keren.”

Penny Junor, de biograaf van prins Charles, kan er evenmin bij. “Prins Harry denkt niet helder na”, vertelt hij. “Hij lijkt geen adviseur met gezond verstand naast zich te hebben. Het lijkt erop alsof hij of advies negeert of leunt op mensen die niet weten hoe het koninklijk huis werkt en hoe hun relatie met de pers in elkaar steekt.” 

Meer nieuws

Meer nieuws

.