Jill Peeters wil geen politica worden: “Amai, ik ben ervan geschrokken wat een volksvertegenwoordiger verdient”
Jill Peeters wil geen politica worden: “Amai, ik ben ervan geschrokken wat een volksvertegenwoordiger verdient”
Foto: Instagram

Het kwam deze week als donderslag bij heldere hemel: Jill Peeters stopt met haar weerpraatje op VTM. De langst regerende weervrouw ooit van de commerciële zender gaat andere oorden opzoeken. Welke, dat weet ze nog niet. Maar dat ze in de politiek gaat is onwaarschijnlijk.

Jill Peeters werd afgelopen voorjaar door Open Vld gevraagd de Kamerlijst in Antwerpen te trekken. Ze kreeg diezelfde vraag ook van Groen. Maar Jill zei nee. “Ik vond het niet raar dat ik gevraagd werd door een politieke partij. Dat was me eerder ook al overkomen”, zegt Jill.

“Ik weet van mezelf: ik ben geen politica. Ik ben daar niet voor gemaakt. Maar ik heb het wél bekeken. Gepraat met Gwendolyn Rutten. Gepraat met Meyrem Almaci. Alles bekeken. Wat ging het inhouden? Wat werd er van mij verwacht? Kon ik iets veranderen aan het klimaatbeleid? Wat ging ik verdienen? Amai. Ik ben ervan geschrokken wat een volksvertegenwoordiger verdient. Véél meer dan een weervrouw."

"Ik ben freelancer nu. Als volksvertegenwoordiger bouw je een pensioen op. Je hebt een vorm van zekerheid. Dat is aantrekkelijk. Neemt niet weg: het kon me niet bekoren. In zo’n wespennest terecht komen? Nee, dank u. En ook die polarisering. Over klimaat. En andere dingen. Ik kan daar moeilijk mee om. Alles moet links of rechts zijn. Klimaat is geen van beiden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.