Birgit Van Mol ziet een groot verschil: "Stef Wauters zou het niet willen"
PMN
Birgit Van Mol ziet een groot verschil: "Stef Wauters zou het niet willen"
Foto: Medialaan

Birgit Van Mol is één van de nieuwsankers bij VTM. Ze is ook al voor het vierde jaar ambassadrice van Rode Neuzen Dag.

Birgit Van Mol is intussen al 22 jaar nieuwsanker. Heeft ze geen schrik dat het gaat vervelen? Nee, elke dag is anders. In sommige amusementsprogramma’s vroeg ik me af wat ik eigenlijk tegen de mensen stond te vertellen. Dat gevoel heb ik bij VTM Nieuws totaal niet. En ik krijg veel nevenprojecten, hé. Telefacts, Rode Neuzen Dag,… Televisie blijt bovendien evolueren, zeker met de switch naar online. Mij hoor je zeker niet klagen."

Dat Birgit Van Mol geen eigen programma's meer heeft om te presenteren, blijkt voor haar geen probleem te zijn. "Ik heb ook eigen programm’s mogen maken. Iedereen krijgt genoeg kansen, niemand wordt over het hoofd gezien ."Veel hangt ook af van wat je zelf wil en wat je het beste ligt. Stef Wauters doet bijvoorbeeld niets liever dan presenteren in de studio, terwijl ik graag eens buitenkom."

Onlangs werd Catherine Moerkerke opnieuw nieuwsanker. "Catherine zit nu in een periode dat ze liever niet op pad gaat. Ik heb niet het gevoel dat er een concurrentiestrijd is. Soms overlappen onze interesses, maar zowel Catherine als ik mochten al debatten leiden met Stef. Net omdat dat iets is wat we allebei kunnen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.