Gerard Joling maakt zich grote zorgen over de gezondheid van Jan Smit: “Er is iets veel ergers aan de hand”
Gerard Joling maakt zich grote zorgen over de gezondheid van Jan Smit: “Er is iets veel ergers aan de hand”
Foto: Photonews

Hij werd nog maar pas aangekondigd als een van de drie presentatoren van het Songfestival, maar er wordt nu al gespeculeerd dat Jan Smit die taak in mei misschien niet op zich zal kunnen nemen. Volgens Gerard Joling lijdt Smit niet enkel aan stemproblemen, maar is er iets anders aan de hand. In een radioshow verklaarde Joling dat Smit volgens hem een burn-out heeft.

Enkele weken geleden deelde Jan Smit mee dat hij al zijn optredens tot het einde van dit jaar schrapte wegens gezondheidsproblemen. Hij zou lijden aan acute laryngitis, een aandoening die veroorzaakt wordt door overmatig gebruik van de stembanden. “Dit betreft een acuut keelprobleem en maakt het onmogelijk om mezelf voor 100% live te kunnen inzetten”, schrijft hij.

Zanger en presentator Gerard Joling twijfelt aan de keelontsteking van de Volendamse zanger. “Ik denk niet dat het alleen stemproblemen zijn, ik denk dat Jan gewoon een vette burn-out heeft”, klonk het. “Met een week penicilline ben je van een gewone keelontsteking vanaf. Ik denk dat Jan gewoon even gas terug moet nemen. Ik heb het zelf tien jaar geleden ook gehad.”

Joling is in ieder geval niet de eerste die zich zorgen maakt. Ook de Nederlandse zanger Jan Dulles drukte eerder al zijn bezorgdheid uit over Smit. “Hij is echt uitgeput”, vertelde hij. “Hij ziet er niet goed uit. Zo is hij een kilo of dertien afgevallen, op een gegeven moment houdt je lichaam dat niet meer vol.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.